Ballonvaren onze hobby, onze passie!!

Alles begon in mijn jeugd toen op mooie zomerdagen de ballon van de familie Sax laag over onze tuin vloog. Steeds keek ik vol bewondering naar dit spektakel tot de ballon verdween in de verte.

Toen had ik nooit gedacht dat ik enkele jaren later zelf gepassioneerd ballonvaarder zou worden vermits ik hoogtevrees had en nog steeds heb.

In 1982 kreeg ik de kans om mee te varen met Michel Lauwaert. Met een klein hartje ben ik in de mand gestapt maar na de landing stond mijn besluit reeds vast: ik wil ballonvaarder worden.

In 1983 slaagde ik in het theoretisch examen en iets later in het praktisch examen van balloonpiloot.

In 1986 werd een tweedehandsballon (Publi Paul) aangekocht en in datzelfde jaar behaalde ik mijn commerciële licentie.
Een nieuwe ballon de “Jozef Heyns” deed zijn maidenflight vanuit Zwijndrecht in 1989, Vtm is toen komen filmen voor het programma Vroemtuigen van Mieke Scheldeman. Later volgden nog de Saxon ballon en de De Meeuw ballon.

Met deze ballons heb ik vele jaren gevaren, mooie avonturen beleefd, ook in het buitenland en vooral genoten van het gevoel zo vrij als een vogel te zijn.

In 2013 hield ik het ballonvaren voor bekeken, maar de ballonmicrobe bleef steeds woekeren en in 2018 heb ik de draad weer opgenomen. We maakten gebruik van onder andere de “Stad Sint-Niklaas- ballon.

In 2019 heb ik samen met mijn vrouw Betty beslist om weer een eigen niet-gesponsorde ballon aan te kopen, de Purple Rose ballon. We varen nu puur voor de fun of soms kostensharing

Een cadeaubon kan dus ook bij ons verkregen worden.

Het gevoel van vrij te kunnen drijven over een dorp, stad of landschap is niet te beschrijven, dit moet je echt zelf ervaren!!!

Hopelijk kunnen we nog vele jaren onze passie blijven beleven.

Mijn dank na al die jaren gaat in de eerste plaats naar mijn trouwe crew die steeds paraat staat om mee te helpen met het ganse ballongebeuren. Ook onze vroegere sponsors willen we graag bedanken voor het vertrouwen dat zij steeds in ons team hebben gesteld.

Deel met facebook

Purple Rose Ballooning  Ballonvluchten  Dirk Van Avermaet  Meesterstraat 140  9100 Nieuwkerken-Waas GSM: 0032(0)475 69 03 62  email: info@purple-rose-ballooning.be